Scapam de comisioanele abuzive: toate contractele la banci, modificate

Ultima actualizare: 15-07-2012 20:45

In plus, dosarele refacute nu vor aparea mai mult de patru comisioane si vom vedea si noi in sfarsit o formula clara de calcul pentru dobanda.

 

Legea, initiata de Autoritatea pentru Protectia Consumatorului, a fost publicata joi in Monitorul Oficial.

Bancile au la dispozitie 100 de zile sa modifice contractele prin acte aditionale, insa in doar 10 zile veti scapa de multe dintre comisioanele abuzive.

In primul rand, se interzice comisionul perceput la plata ratelor in cash, indiferent daca rata este achitata de titular sau de alta persoana.
Apoi dispare si comisionul de retragere aplicat sumelor trase din credit.

Banca nu mai are voie sa perceapa decat un comision de administrare, unul de rambursare anticipata, penalitati pentru intarziere si inca un comision unic care sa includa toate celelalte costuri.

Comisionul de analiza al dosarului nu se mai percepe decat daca imprumutul este aprobat.Toate comisioanele sunt fixe, iar banca nu le poate modifica fara aprobarea clientilor.

In plus, in cazul in care clientii nu mai pot plati ratele din cauza majorarilor de dobanzi banca nu are dreptul sa rezilieze contractul decat daca a transmis in scris clientului o propunere de reesalonare sau refinantare a imprumutului.

Citeste si: Te grabesti sa rambursezi creditul? Fa cerere la banca!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO