Romania, "cea mai tare" din UE la capitolul birocratie


Ultimul update: Sambata 27 Octombrie 2012 02:48
Data publicarii: Miercuri 24 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Acte, birocratie

Romania a coborat anul trecut pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste usurinta unei companii de a plati taxele si a retrogradat doua pozitii in topul mondial, de pe locul 149 pe 151.

"Romania se plaseaza in media europeana atat la nivelul numarului de ore necesare pentru conformare, cat si al ratei totale de impozitare, dar are cele mai numeroase plati anuale din Uniunea Europeana, si de aceea se plaseaza, probabil, pe ultimul loc in privinta usurintei de plata a taxelor", a declarat Peter de Ruiter, liderul departamentului de consultanta fiscala si juridica al PwC.

Rata totala de impozitare a unei compani medii din Romania se plaseaza la 44,9%, usor peste medie din UE, de 44,2%, dar sub media mondiala (47,8%), iar timpul necesar pregatirii documentatiei, depunerii declaratiilor si platilor se ridica la 222 de ore, exact medie UE.

Romania are insa cele mai multe plati din UE, respectiv 113 operatiuni, din care 84 se refera la contributiile sociale, in timp ce media UE este de 17 plati pe an, Suedia fiind cea mai bine plasata in topul global, cu 2 plati anuale. Inndicatorul privind platile s-a deteriorat in Romania si din cauza introducerii impozitului minim la inceputul anului trecut.

Sursa: Pro TV

Vesti bune! Mai putina birocratie pentru vacantele spre Thailanda
Scapam de birocratie? Guvernul vrea ca autorizatiile sa se acorde online
Munca in zadar: cartile de alegator sunt total inutile
VIDEO PROTVPLUS.RO