Portugalia va fi urmatoarea tara care va solicita sprijin financiar extern


Ultimul update: Duminica 30 Septembrie 2012 06:09
Data publicarii: Marti 23 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Portugalia

Dupa Grecia si Irlanda, Portugalia ar putea fi urmatoarea tara care va solicita ajutor financiar extern, chiar daca autoritatile de la Lisabona incearca sa convinga pietele ca situatiile sunt foarte diferite, potrivit analistilor.

"Pe piete, exista ideea ca dupa rezolvarea cazului Irlandei, Portugalia va ajunge in prima linie a pietelor", a declarat Joao Cravinho, director la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru Portugalia.

Deocamdata, autoritatile portugheze isi pastreaza speranta, insistand intre diferentele dintre cele doua tari, asa cum au facut-o si in timpul crizei Greciei din primavara. Fata de alte tari, Portugalia nu s-a confruntat cu o bula speculativa pe piata imobiliara iar nivelul sau de indatorare este la nivelul mediei Uniunii Europene, a declarat duminica presedintele portughez Anibal Cavaco Silva, care spera sa nu fie necesara interventia Fondului Monetar Interntional (FMI).

Programul de ajutor care va fi acordat de Uniunea Europeana (UE) si FMI pentru Irlanda calmeaza temerile si consolideaza increderea pietelor, a spus ministrul de Finante al Portugaliei Fernando Teixeira dos Santos.

Sursa: Pro TV

Basescu: Vor fi cel putin doua state UE care vor da de necaz
Portugalia apasa butonul de panica! Zona euro se clatina
Portugalia evita o criza politica printr-un acord asupra bugetului pe 2011
VIDEO PROTVPLUS.RO