Pe vremuri de criza, Romania exporta Lamborghini, Bentley si Ferrari

Ultima actualizare: 04-11-2012 11:46

Desi nu produce autoturisme de lux, Romania a inceput sa exporte Lamborghini, Bentley si Ferrari. E adevarat ca sunt masini la mana a doua, recuperate de firmele de leasing de la clientii care nu isi mai pot plati ratele.

In ultimul an parcurile firmelor de leasing s-au umplut cu bunuri recuperate de la datornici. Si pentru ca nu au gasit in tara clienti pentru ele, le-au vandut strainilor.

Majoritatea cumparatorilor sunt firme din Olanda si Germania, tari ale caror economii au inceput sa se redreseze. O firma de leasing tocmai a vandut unui dealer auto din Olanda 60 de camioane, iar ca bonus cateva masini de lux.

"Am vandut spre exemplu un Lambroghini, un Audi R8, iar acum suntem in discutii pentru vanzarea unui Bentley si a unui Ferarri. Am vandut aceluiasi dealer din Olanda", spune Cornel Coca Constantinescu, director general MKB Romexterra Leasing.

Vanzarea bunurilor recuperate a devenit principala activitate a firmelor de leasing, in conditiile in care numarul de contracte noi a scazut la un sfert fata de anul trecut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO