Otetul bio si condimentele din Romania ajung pe mesele austriecilor
Salata strainilor are gust romanesc si aroma la fel. Fascinati de calitatea produselor bio de la noi, vest-europenii se dau in vant dupa otetul de mere, plantele aromatice si condimentele din Mures sau Alba.
Totul e spre marea bucurie a intreprinzatorilor autohtoni, care nu doar ca nu sufera din cauza crizei, dar trebuie sa se extinda rapid, ca sa faca fatTa comenzilor.
Otetul de Batos sta mandru de ceva vreme pe masa austiecilor. In fiecare luna, mii de litri de otet din Mures iau drumul Alpilor.
Cel care a dezvoltat o intreaga afacere cu acest otet... bio, este chiar un gospodar din Batos.
Acum, austriecii si-au dezvoltat cererea vor si cateva mostre de otet aromatizat: cu leustean, tarhon sau petale de trandafir
Nici condimentele romanesti nu sunt de neglijat. Din anul 2000, 8% din productia interna ajunge in tari precum Cehia, Slovacia, Ungaria sau Danemarca datorita unui om de afaceri din Alba Iulia. Iar afacerea merge atat de bine, incat in vremuri in care altii se plang de criza, omul nostru face planuri de extindere.