Otetul bio si condimentele din Romania ajung pe mesele austriecilor
Salata strainilor are gust romanesc si aroma la fel. Fascinati de calitatea produselor bio de la noi, vest-europenii se dau in vant dupa otetul de mere, plantele aromatice si condimentele din Mures sau Alba.
Totul e spre marea bucurie a intreprinzatorilor autohtoni, care nu doar ca nu sufera din cauza crizei, dar trebuie sa se extinda rapid, ca sa faca fatTa comenzilor.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Otetul de Batos sta mandru de ceva vreme pe masa austiecilor. In fiecare luna, mii de litri de otet din Mures iau drumul Alpilor.
Cel care a dezvoltat o intreaga afacere cu acest otet... bio, este chiar un gospodar din Batos.
Acum, austriecii si-au dezvoltat cererea vor si cateva mostre de otet aromatizat: cu leustean, tarhon sau petale de trandafir
Nici condimentele romanesti nu sunt de neglijat. Din anul 2000, 8% din productia interna ajunge in tari precum Cehia, Slovacia, Ungaria sau Danemarca datorita unui om de afaceri din Alba Iulia. Iar afacerea merge atat de bine, incat in vremuri in care altii se plang de criza, omul nostru face planuri de extindere.