Nu ai actualizat datele de la banca? Stai linistit, nu se blocheaza contul


Ultimul update: Duminica 14 Octombrie 2012 02:20
Data publicarii: Miercuri 31 Martie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Avem un mesaj important de la BNR si nu este o pacaleala de 1 aprilie: daca nu ati apucat sa va actualizati datele personale, asa cum va cer bancile de cateva luni, nu va faceti griji. Conturile nu vor fi blocate nici maine, nici in perioada urmatoare.

 

O parte dintre banci i-au amenintat pe clienti inca din vara anului trecut ca, daca nu-si actualizeaza datele personale, se vor trezi cu conturile blocate si nu vor mai avea acces la bani de la 1 aprilie.

"Fals!", spun cei de la BNR. Nici un roman nu va fi pus in asemenea ipostaza, chiar daca maine expira termenul pana la care bancile ar fi trebuit sa-si actualizeze bazele de date. Si asta pentru ca este obligatia lor sa-i convinga pe clienti sa completeze noile formulare.

Unii bancheri au invatat repede lectia si au organizat campanii sau tombole pentru a-i atrage pe clienti in sucursale, in timp ce altii le-au oferit posibilitatea sa faca toata aceste operatiuni pe interent sau prin telefon. Au fost si banci care si-au trimis angajatii la locurile de munca ale clientilor, ca sa adune informatii.

"Banca Centrala nu a impus bancilor ca incepand de la 1 aprilie sa blocheze, asa cum s-a spus, toate operatiunile. Nici vorba de asa ceva! Salariul va intra in continuare in cont, banca este obligata sa te invite sa iti faci actualizarea datelor", spune Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Asadar, daca n-ati apucat sa treceti inca pe la banca, nu va faceti nici o grija.

Pana acum aproximativ jumatate dintre romanii care au conturi, carduri sau credite au completat noile formulare cu datele personale. In plus, bancile mai vor sa stie ocupatia clientului, locul de munca, functia publica importanta detinuta, si, daca este cazul, numele beneficiarului real al contului.

 

Tags: conturi, bnr,

Seful FMI: somajul va continua sa creasca in Romania! Guvernul sa ia masuri
BNR a redus dobanda cheie la 6,5%, cel mai mic nivel atins vreodata
Efectele crizei: primul oras din Romania cu conturi blocate
VIDEO PROTVPLUS.RO