Mihai Tanasescu: Crestere economica vom avea abia din 2011


Ultimul update: Luni 06 August 2012 01:17
Data publicarii: Marti 09 Iunie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
Mihai Tanasescu

Luna mai a adus descrestere economica si venituri bugetare mai mici decat cele programate, determinand cresterea deficitului bugetar, dupa ce aprilie consemnase o revenire usoara a economiei, afirma Mihai Tanasescu.

Tanasescu estimeaza ca nici banii imprumutati de Finante de pe piata interna, nici imprumuturile de la Banca Mondiala si UE nu vor fi suficiente pentru finantarea deficitului bugetar pe acest an, fiind nevoie si de o emisiune de eurobonduri.

In timp ce in BNR exista o dezbatere privind sansele unei minime cresteri economice pozitive in acest an, guvernatorul Mugur Isarescu mizand pe un asemenea scenariu, Tanasescu nu vede o asemenea perspectiva decat pentru 2011, si anul viitor urmand sa aduca doar o diminuare a declinului, nicidecum crestere.

"Plecand de la faptul ca in anul 2009 se va inregistra o scadere economica influentata si de aportul negativ al agriculturii la formarea produsului intern brut, anul 2010 va inregistra o ameliorare in sensul diminuarii descresterii economice, iar anul 2011 va fi anul in care cresterea economica va reveni pe un palier pozitiv“, anticipeaza reprezentantul Romaniei la FMI.

Sursa: Ziarul Financiar

Presedintele Basescu, la intalnire cu Isarescu si bancherii
Primele 5 miliarde de la FMI intra miercuri in contul BNR
Vor economie la cheltuieli si au ascuns asta prin relaxarea programei
VIDEO PROTVPLUS.RO