Italienii si spaniolii platesc bani grei pentru mezelurile romanesti


Ultimul update: Miercuri 10 Octombrie 2012 09:59
Data publicarii: Duminica 17 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Sunculitei afumate si carnatilor oltenesti li s-a dus vestea sau, mai bine zis, gustul, pana in Spania sau Italia. Adica pana acolo unde au ajuns si romanii care mucesc in strainatate.

De asta se bucura firmele care exporta preparate din carne si care castiga sute de mii de euro de pe urma camioanelor care pleaca incarcate cu toba, caltabosi si pastrama in tarile cu muncitori romani.

Chiar daca stau de multa vreme in Italia si te-ai fi asteptat sa manance mai mult peste si paste, ai nostri nu-si pot scoate slaninuta din minte si pace. Mai mult, i-au convins si pe altii sa incerce carnatii oltenesti, mititeii sau toba.

Tocmai aceste transporturi cu mancare traditionala sunt colacul de salvare pentru zeci de macelari ale caror vanzari au scazut anul trecut si cu 30%.

Asa ca mai multe firme din Constanta si Tulcea trimit saptamanal catre romanii din diaspora 20 de tone de preparate din carne. Incasarile sunt si de 100.000 de euro lunar.

Mezelurile trebuie sa respecte standardele Uniunii Europene. Astfel, nu sunt numai conform cerintelor, ci si foarte scumpe.

Slanina afumata costa aproape 6 euro in Milano, dublu fata de cat platim pentru ea in Romania, in timp ce crenvurstii costa 8,5 euro, in timp ce in tara sunt 15 lei kilogramul. Ceafa de porc se vinde cu 12 euro in Peninsula.

Ce faci cand pensiunile sunt goale si zapada ioc? Pomana porcului!
Ce merge dupa festinul de Craciun? Un muschi afumat si niste slanina
Cine-i mai tare-n in afumaturi si cine-i mai mester in umplut carnati?
VIDEO PROTVPLUS.RO