Irlanda ar putea obtine in ianuarie prima transa a imprumutului de la UE


Ultimul update: Luni 08 Octombrie 2012 10:42
Data publicarii: Marti 23 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
criza

Irlanda ar putea obtine in ianuarie prima transa a unui imprumut de urgenta de la Uniunea Europeana (UE), iar criza datoriilor din aceasta tara nu se va extinde catre alte state din zona euro, au afirmat, luni, oficiali UE.

Masurile rapide adoptate pentru rezolvarea crizei din Irlanda arata determinarea celor 16 tari din zona euro de a apara stabilitatea uniunii monetare, iar alte state membre ar trebui sa fie scutite in viitor de problemele Irlandei, a declarat presedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker.

Afirmatiile sefului Eurogroup, organizatie care reuneste minisstrii de Finante din zona euro, nu au convins insa pietele financiare, care au inregistrat o evolutie negativa luni din cauza temerilor privind extinderea problemelor din Irlanda catre alte state de la periferia zonei euro, in cea mai riscanta situatie fiind Portugalia, noteaza Reuters.

Pietele au avut initial o reactie pozitiva la acordul de principiu dintre Irlanda, UE si Fondul Monetar International, insa au trecut pe minus ulterior. "Nu cred ca ar putea avea loc o extindere imediata catre alte state. Rezolvarea crizei din Iralnda arata ca luam foarte in serios stabilitatea financiara si coeziunea euro", a spus Juncker.

Sursa: Pro TV

Ministrul irlandez al Finantelor: Irlanda va solicita finantare externa
Irlanda cere ajutor Uniunii Europene si FMI pentru a evita falimentul
Irlanda cere ajutor international! Risca falimentul
VIDEO PROTVPLUS.RO