FMI avertizeaza: Punctul critic al crizei economice va fi abia in toamna

Ultima actualizare: 31-07-2012 06:18

Reprezentantii Fondului Monetar International nu sunt la fel de optimisti ca Mugur Isarescu. In timp ce guvernatorul BNR este de parere ca raul in principiu a trecut, americanii cred ca punctul critic al crizei economice va fi abia in toamna.


Iar pana atunci, economia va continua sa cada. Nici macar pesimistii din Fondul Monetar International nu se asteptau ca economia noastra sa scada cu peste 6% in prima parte a anului. Asa ca dupa ce s-au uitat inca o data peste date, au ajuns la concluzia ca n-am atins inca fundul prapastiei si ca ne asteapta inca 6 luni de cadere.

Reprezentantii Fondului Monetar International se afla in aceste zile la Bucuresti pentru a discuta despre Codul fiscal pentru 2010 si pentru a verifica in ce stadiu se afla legea pensiilor si cea a salarizarii. Au venit de la Bruxelles, unde au obtinut promisiuni de la cele mai importante noua banci prezente in Romania ca nu isi vor retrage banii din tara. Mai mult, unii dintre bancheri s-au angajat sa aduca fonduri suplimentare pentru a trece cu bine de criza.

Reprezentantii FMI nu au vrut sa comenteze o eventuala majorare a salariului minim, insa au precizat ca politicile salariale ar trebui sa tina cont de realitatile economice. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO