Economia romanesca intra in zodia falimentelor rasunatoare


Ultimul update: Sambata 28 Aprilie 2012 21:46
Data publicarii: Vineri 11 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Crevedia Developments, firma care ar fi trebuit sa construiasca in Buftea locuinte de 2 miliarde de euro, este in lichidare, titreaza ''Ziarul Financiar''.

 

La Buftea, niste investitori britanici intentionau sa ridice 6.000 de locuinte. Criza le-a incurcat definitiv planurile. N-au mai putut sa-si plateasca ratele catre banca, au dat faliment, iar acum isi vand proprietatile.

Si mall-ul din Constanta a fost scos in urma cu doua luni la vanzare in presa internationala, pentru 100 de milioane de euro. S-ar fi primit deja cateva oferte. Analistii apreciaza ca investitorul a cheltuit peste 70 de milioane de euro pentru ridicarea lui. Daca l-ar vinde la pretul cerut, un simplu calcul arata ca ar castiga in plina criza financiara 30 de milioane de euro.

In ziarul "Financial Times" gasim deja anunturi de vanzare pentru 15 proprietati din Romania. Printre acestea, un complex imobiliar in Mogosoaia care costa 38 de milioane de dolari si un hotel de lux din Poiana Brasov evaluat la 4 milioane.

Pe un alt site de specialitate isi cauta alti locatari 60 de imobile - de la vile de lux pe litoral, pana la cladiri de birouri.

Cea mai mare retea romaneasca de supermarketuri, aproape de faliment
Falimente pe banda rulanta in Romania, in 2009!
In Romania, nici macar afacerile cu mall-uri nu mai merg ca pana acum!
VIDEO PROTVPLUS.RO