Dobanzile la lei au ajuns sub 10 %! Top 5 banci cu cele mai ieftine credite


Ultimul update: Miercuri 10 Octombrie 2012 15:43
Data publicarii: Marti 06 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Pare greu de crezut, dar bancherii au inceput sa asculte de Banca Nationala si ieftinesc imprumuturile. Vorbim in special despre creditele in lei pentru care dobanzile au scazut in premiera sub 10%.

Ce-i drept, finantistii admit ca spre deosebire de anii trecuti sunt mult mai atenti cui dau bani.

Dupa ce BNR a redus dobanda cheie la minimul istoric de 6,5% bancherii au inceput sa reduca si ei dobanzile la creditele in lei sub nivelul de 10%

Vorbim aici in special de creditele ipotecare ce sunt garantate cu case sau apartamente.

Si cei care au deja credite in lei ar trebui sa-si verifice contractele. Deoarece in multe dintre cazuri bancile sunt obligate sa actualizeze dobanzile o data la 3 sau 6 luni. Iar in prezent dobanzile pe piata interbancara sunt la un minim istoric. Atat la lei cat si la euro.

La Unicredit ca sa va calificati pentru un credit ipotecar de 120.000 de lei este suficient un venit de 1.800 de lei pe familie. In acest caz rata lunara poate sa ajunga la 1000 de lei.

La Raiffeisen rata lunara pentru un credit ipotecar de 250.000 lei rata ajunge la 2.350 de lei , iar pentru un imprumut de nevoi personale de 20.000 de lei pe cinci ani, la 440 de lei.

Potrivit  www.incont.ro printre bancile care au dobanzi la creditele in lei de sub 10% se mai numara BRD, Emporiki, Intesa Sanpaolo, CEC si Banca Transilvania.

Nu mai ai bani sa platesti ratele la Prima Casa? Transfera totul altcuiva!
Ce credit poti lua de la banca pentru masina?
Cum sa nu te lasi pacalit de agentul imobiliar
VIDEO PROTVPLUS.RO