Pe criza, romanii merg pe jos! Doar 6% se gandesc sa-si cumpere masina!


Ultimul update: Joi 17 Mai 2012 21:27
Data publicarii: Miercuri 16 Septembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

UPDATE: S-a produs minunea. Romanul incepe sa mai renunte la masini, dar nu pentru ca nu mai exista loc pe strazi, ci pur si simplu, in lipsa banilor, multi s-au maturizat brusc si nu mai stau cu ochii pe limuzine.

Anul acesta, numai o persoana din 17 ar fi tentata sa isi cumpere un autoturism, si daca se poate unul ieftin.

Daca locuitorii din Banat, Crisana, Maramures si Muntenia se uita in primul rand la marca automobilului, ardelenii sunt cei mai chibzuiti si cauta unul care inghite cat mai putina benzina.

"Banatenii, in general, cauta masinile second-hand, pentru ca sunt la un pret mult mai mic decat una noua si prefera sa achite cu banu cash, pentru ca simt ca bancile ii cam subjuga", a declarat Tiberiu Cotuna, reprezentant de vanzari.

Daca in ultimii ani ani simteam ca SUV-urile vor umple strazile, acum vine din urma tocmai parintele sau, autoutilitara. E usor de inteles de ce. Are 5 locuri confortabile si bena. Asadar, este utila si acasa si pentru o mica afacere. Daca mai iei in calcul scutirea de taxa si reducerea de la importator, atunci ajungi sa iti iei una pe la 20.000 de euro.

Un roman din trei are masina, ne referim in special la cei care stau la oras. Conduc in top marcile Dacia, Volkswagen si Opel, iar din clasa superioara Audi si BMW. 55% si-ar cumpara totusi in acest moment, o masina la mana a doua.

Potrivit dealerilor, criteriile cele mai importante luate in calcul la alegerea unui automobil sunt: pretul avantajos, consumul redus de carburant si marca, in timp ce tipul de carburant folosit, modelul si service-ul avantajos conteaza cel mai putin. Datele se bazeaza pe un studiu GFK Romania.

VIDEO PROTVPLUS.RO