Dacia isi intrerupe activitatea in perioada 20 noiembrie - 7 decembrie

Ultima actualizare: 16-10-2012 09:31

Motivul suspendarii activitatii este scaderea volumului de vanzari al companiei Dacia - Renault.


Masura survine ca urmare a necesitatii de adaptare a programului de fabricatie la evolutia pietei auto, masura la care constructorul auto a mai apelat pentru alte patru zile, respectiv 30-31 octombrie si 13-14 noiembrie.

Initial, masura se referea doar la zilele de 20 si 21 noiembrie, insa evolutia pietei auto a determinat ca activitatea sa fie suspendata pana pe data de 7 decembrie.

Salariatii care vor ramane la domiciliu din cauza intreruperii activitatii vor fi remunerati cu 85% din salariul total brut. De asemenea, ei vor beneficia de tichetele de restaurant aferente zilelor de intrerupere a activitatii, tichete pe care le-au primit in avans.

Conform datelor preliminare ale APIA, piata de vehicule noi din Romania a scazut cu circa 30% in octombrie 2008 fata de aceeasi luna a lui 2007.

Dacia pune scaderile de pe piata autohtona pe seama accesului mai greu la creditare si a invaziei autovehiculelor second hand.

Mai mult, firma de automobile anunta ca aceasta tendinta de scadere a vanzarilor de pe piata auto va continua probabil si in lunile urmatoare. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO