"Criza financiara nu a trecut!". Asta cred 8 din 10 manageri

Ultima actualizare: 01-07-2012 12:39

Oamenii de afaceri nu impartasesc optimismul politicienilor in privinta felului in care evolueaza economia. 8 din 10 manageri nu sunt de acord ca greul a trecut.

 

Ei cred ca punctul de cotitura in evolutia crizei financiare va fi atins abia anul viitor. 300 dintre liderii companiilor care au sute de mii de angajati vin cu aceste vesti, nu tocmai bune.

80% dintre managerii chestionati sunt mai putin optimisti acum decat erau in 2008, arata un studiu al companiei de consultanta Delloitte. 40% dintre ei cred ca domeniul constructiilor este cel mai afectat de criza, in timp ce 20% cred ca bancile vor suferi cel mai mult. Sectoarele cel mai putin afectate raman cel farmaceutic, IT, telecomunicatiile si industria energetica.

Multi dintre directori isi pun companiile intr-o stare de hibernare pe timpul crizei si reduc drastic toate chelutielile. Majoritatea taie din costurile operationale, cum ar fi cele pentru utilitati sau birotica. Apoi isi indreapta atentia spre costurile de personal. Aici, din nefericire, majoritatea aleg sa dea oameni afara.

Mai toate companiile isi fac planurile luand in calcul pentru anul acesta un curs de 4,5 lei pentru un euro. Din pacate, cei mai multi dintre managerii care au luat parte la acest studiu sunt profund dezamagiti de masurile luate pana acum de guvern.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO