Credite putin mai ieftine in 2010! Asa ne promit bancherii

Ultima actualizare: 15-07-2012 20:13

Bancile spun ca vor reduce dobanzile in special la imprumuturile in lei, insa atrag atentia ca isi vor selectiona cu mai multa grija clientii de acum incolo.

Una peste alta, sefii marilor banci spun ca nu ar trebui sa ne asteptam la minuni.
 

Cei mai multi dintre analisti se asteapta ca anul acesta Banca Nationala sa taie in continuare dobanda-cheie, iar masura sa duca la ieftinirea imprumuturilor in lei.

Altii bancheri asteapta cu incredere repornirea programului "Prima Casa", care este suspendat de la 1 ianuarie.


Din miliardul de euro alocat acestui program in 2009 au ramas necheltuite 550 de milioane. Pentru a putea folosi acesti bani si in 2010 este nevoie de o Hotarare de Guvern. Insa Executivul vrea sa modifice anul acesta si regulile programului, pentru a incuraja constructia de locuinte noi si nu cumpararea de apartamente in blocurile vechi.

In acest moment, dobanzile la creditele in euro acestea variaza de la 9,5% pentru imprumuturile imobiliare, pana la 20% pentru cele de nevoi personale. Specialistii spun ca vor ramane aproximativ la fel si anul acesta, cand bancherii vor fi nevoiti sa acorde cat mai multe credite. Altfel nu vor mai obtine profiturile imense cu care s-au obisnuit pana acum.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO