Cinci lanturi de magazine romanesti, aproape de faliment!


Ultimul update: Vineri 27 Aprilie 2012 01:33
Data publicarii: Joi 08 Octombrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Falimentul pandeste si isi arata coltii inspre cinci lanturi de magazine romanesti din IT, confectii, incaltaminte si produse alimentare, care au intrat in procedura de insolventa.

Ingropate in datorii, companiile pot disparea de pe piata, lasand astfel loc liber marfurilor din import. Ultimul ajuns la ananghie este retailerul de incaltaminte Leonardo.

Inainte de revolutie, 8% din PIB-ul Romaniei venea din industria de pielarie si incaltaminte. S-au dus insa de mult aceste vremuri. Mai nou, problemele financiare ale celui mai mare retailer de incaltaminte din tara pot prabusi afaceri in lant: de la tabacarii pana la firme care fac pantofi.

Magazinele alimentare Spar si Trident din Sibiu au datorii catre clienti din cauza reducerii vanzarilor. Acelasi efect l-au simtit Ultra Pro Computers si Mondex, iar in cazul celor de la Leonardo bancile si producatorii de incaltaminte au de recuperat aproximativ 100 de milioane de euro.

In comparatie cu producatorii care mai au o sansa in strainatate, magazinele de desfacere se bazeaza numai pe consumul intern care este in declin din cauza crizei economice.

Leonardo detine 140 de magazine plus 25% din cota de piata.

VIDEO PROTVPLUS.RO