Autoritatile se tem ca nu vor mai avea bani de pensii


Ultimul update: Marti 09 Octombrie 2012 17:33
Data publicarii: Sambata 24 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Efortul meu major este sa nu ajungem in situatia in care sa nu mai platim pensiile. Prefer sa am capul taiat, decat sa nu-mi atentionez propriul popor ca avem de luat decizii extrem de importante. Declaratia ii apartine presedintelui Traian Basescu.

Cuvintele lui Traian Basescu vin la doar cateva zile dupa ce Mugur Isarescu avertiza Guvernul ca in curand s-ar putea sa nu mai aiba de unde sa imprumute bani.

"Nu am nimic cu pensionarii, dimpotriva, efortul meu major este sa nu se ajunga in situatia in care sa nu platim pensiile. Sumele acelea din care s-a mentinut pentru cateva luni cresterea pensiilor nu mai exista, s-au cheltuit", a spus presedintele Basescu.

Guvernul a ajuns la fundul sacului, iar presedintele stie acest lucru. In acest moment, trei milioane de angajati tin in spate aproximativ sase milioane de pensionari. Iar Guvernul a fost nevoit sa transfere anul acesta peste doua miliarde de euro de la bugetul de stat, ca sa plateasca pensiile.

Ministerul de Finante se imprumuta de mai multe ori pe saptamana de la banci ca sa aiba de unde sa plateasca pensiile si salariile, dar ministrii evita sa recunoasca acest fapt.

Specialistii spun ca, daca Romania se va imprumuta din nou anul viitor de la FMI si Comisia Europeana, banii ar trebui sa fie folositi pentru investitii, nu pentru salarii si pensii.

Bogatii, obligati de criza sa dea vila pe apartamentul de la bloc
Comerciantii nu mai folosesc casele de marcat, iar piata neagra infloreste
Criza are si efecte pozitive: mai multe investitii straine in Romania
VIDEO PROTVPLUS.RO