Afaceristii romani si tranzactiile care au sfidat criza!

Ultima actualizare: 25-06-2012 01:17

Tranzactii de zeci de milioane de euro si domenii tot mai atractive pentru investitii. Nu este vorba despre perioada boom-ului economic, ci despre miscarile care s-au facut chiar anul acesta.

Anul 2009 nu a fost chiar atat de prost. Sunt cativa proprietari de companii care au reusit sa isi vanda companiile sau doar o parte catre investitori straini.
Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Fianciar
Grup Societe Generale a preluat o treime din centrul medical privat Medlife, reteaua de magazine Profi a fost cumparata de un fond de investitii, iar retailerul on-line Emag a ajuns la Asesoft. Cele mai rasunatoare tranzactii din 2009, depasesc 100 de milioane de euro...

"Din punct de vedere al valorii companiei este cea mai mare tranzactie din acest an si in mod sigur e cea mai mare tranzactie din domeniul medical. Tranzactia a fost facuta sa luam alaturi de noi un partener cu experienta inclusiv zonala, nu doar nationala," a declarat Mihai Marcu, presedinte Consiliu Administratie Medlife.

Pentru 2010 tendintele nu se schimba prea mult.

"Am inceput sa ne uitam in zone in care criza a fost mai putin pregnanta. Retailul, de exemplu alimentar, are performante mixte. In general servicii de nisa...", a spus Cristian Nacu, partener Enterprise Investors.

La aceste tranzactii se adauga investitiile strainilor in punctele de productie din Romania cum ar fi Kronospan, Pepsi sau Procter &Gamble care, alaturi de alte companii, au adus in tara peste 500 de milioane de euro si au creat peste 1.500 de locuri de munca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO