150.000 de firme s-au inchis in Romania! Exista, insa, si reprofilarea

03-01-2010 00:00


Cine nu se reinveteaza iese din joc. Pe inteles, reprofilarea a fost colacul de salvare pentru multi patroni, care au schimbat domeniul de activitate al firmei.

 

Asa s-a ajuns ca agentiile imobiliare sa administreze imobile si sa faca amenajari interioare, iar cei din comertul cu imbracaminte sa intre pe piata de publicitate. Categoric, si angajatii lor au invatat alte meserii.

O importanta agentie imobiliara din Bucuresti a ramas pe piata datorita unor activitati colaterale. Administreaza cateva blocuri si importa scari rulante. Practic, cei care pana nu demult inchiriau case se recalifica la vechiul loc de munca. Acum service-ul pentru scarile din malluri si din cladirile de birouri aduce cei mai multi bani in companie.

S-au schimbat multe si intr-o agentie din Targu Mures. Aici au fost angajati zugravi, tamplari si faiantari care se ocupa de amenajarea apartamentelor si abia apoi de vanzarea lor.

Masuri disperate si la Bistrita sau la Pitesti. Aici, un intreprinzator si-a inchis fast-food-ul de pe un bulevard din centru si foloseste spatiul ca sa vanda perdele si covoare.

Sunt asadar cateva masuri curajoase, remarca reprezentantii patronatelor dupa ce, numai in 2009, peste 150.000 de firme s-au inchis ori si-au suspendat activitatea.

Din pacate, numai un roman din trei a gasit pana acum puterea sa incerce o alta afacere.

 

Tags: comert,

VIDEO PROTVPLUS.RO