Tratamentul care poate revolutiona lumea medicala. Cercetatorii au descoperit ca depresia se poate trata doar cu infrarosii

27-01-2016 07:49


Un tratament inedit impotriva depresiei este pe cale sa revolutioneze lumea medicala. Cercetatorii au descoperit ca boala se poate trata doar prin expunerea la o lumina cu infrarosu.
 

In Romania, anual apar 300.000 de cazuri noi, in timp ce in intreaga lume peste 350 de milioane de persoane sufera de aceasta boala.

Depresia este o boala ce poate avea drept cauza un dezechilibru chimic la nivelul creierului. Iar medicii de la Spitalul General din Boston incearca sa rezolve problema si testeaza un tratament cu raze infrarosii.

Paolo Cassano, psihiatru Mass General Hospital: "Lumina infrarosie intra prin frunte si ajunge la centrul de putere al celulei, numita mitocondrie, si conduce la cresterea energiei in zona creierului mai apropiata de sursa de lumina."

Jerrie Spencer se lupta cu depresia de multi ani. Cum nu a vrut sa apeleze la medicamente, a acceptat sa vada daca noul tratament, dezvoltat in Boston, ii poate fi de ajutor.

Sincron Jerrie Spencer, pacienta: "Functionez mai bine acum, lucrez, sunt ocupata."

Peste 350 de milioane de oameni din intreaga lume sufera de depresie, iar in Romania cifrele cresc alarmant de la an la an. In 2014, de exemplu, statisticile ONU indicau, la noi, 2 milioane de persoane cu aceasta afectiune. Iar Romania ocupa locul al doilea in Europa, in topul tarilor cu cele mai multe cazuri de depresie. Multi evita sau amana sa mearga la medic, iar boala se poate agrava, avertizeaza specialistii.

Cristina Cusin, psihiatru Mass General Hospital: "Ei nu realizeaza ca este boala tratabila si ca se pot simti mai bine in doar cateva saptamani."

Medicii de la spitalul din Boston testeaza si un tratament medicamentos cu ajutorul caruia sa combata depresia.