Transpiratia abundenta a copilului pe timp de noapte poate semnala prezenta unei boli grave

Dată publicare: 09-01-2013 21:07
Dată actualizare: 14-06-2013 06:49


Somn copil

Atentie maxima daca micutul dumneavoastra transpira abundent noaptea. De cele mai multe ori, acesta este semnul lipsei de calciu sau al unui deficit de magneziu.

Insa in anumite cazuri, fenomenul poate semnala unele boli grave. Investigarea acestora incepe cu hemoleucograma.

Mentineti 19 grade in camera atunci cand dorm copii. Acestea sunt conditiile optime pentru functionarea metabolismului nocturn. Daca insa observati ca micutul transpira noaptea, mergeti obligatoriu la medic.

La ce temperatura a dormit copilul? Iata prima intrebare care vi se adreseaza de catre medic daca ii spuneti ca micutul a transpirat excesiv peste noapte.

Temperatura corecta in camera copilului este 20-21 de grade ziua si 19 grade noaptea. La trecerea din starea de veghe la cea de somn, metabolismul copilului se modifica.

"Metabolismul devine mai lent", declara medicul pediatru Dumitru Oraseanu.

Insa transpiratiile abundente nocturne pot trada diverse afectiuni. Este vorba in primul rand despre infectii. Daca micutul nu are o problema infectioasa respiratorie evidenta, atunci se fac teste de sange si urina.

"Trebuie facuta hemograma si de aici vezi daca sunt sau nu modificiari, apropo de modificarea de leucocite si tipul din formula modificata", mai spune medicul.

Transpiratia nocturna poate fi primul semn al unei hipocalcemii sau al unui deficit de magneziu. Medicul va va recomanda in aceste cazuri tratamente simple si regim alimentar.

In plus, trebuie sa va asigurati ca micutul nu a consumat ciuperci din surse neverificate.

De asemenea, ingestia accidentala de antidepresive poate determina transpiratii abundente. Uneori insa, poate fi vorba despre o boala genetica inca nediagnosticata.

Exista insa si situatii mai grave care genereaza pierderi mari de apa din corp.

Astfel, daca micutul doarme intr-o camera la 19-20 de grade si totusi transpira, nu ezitati sa va prezentati la medic.

Sursa: Pro TV

Tags: copii, sanatate,