Remediu impotriva artritei. E la indemana oricui, dar functioneaza doar in cazul femeilor

Ultima actualizare: 14-05-2014 07:05
Lapte

Baut zilnic, laptele slab in grasimi tine la distanta osteoartrita din genunchii femeilor, se arata intr-un studiu recent. Aceeasi metoda nu are insa aproape niciun efect asupra barbatilor, iar branza pare chiar sa agraveze simptomele.

Laptele degresat se dovedeste a fi un remediu natural excelent impotriva artritei. Insa nu toate produsele lacatate au aceleasi efecte pozitive.

Astfel, potrivit unui studiu din America, citat de Daily Mail, femeile care beau zilnic lapte degresat, ori cu un continut scazut de grasime, isi scad sansele de dezvoltare a osteoartritei la nivelul genunchilor.

Osteoartrita este o boala a articulatiilor, ce provoaca durere si umflaturi la nivelul mainilor, soldurilor si genunchilor.

Pe de alta parte insa, consumul de branza are un efect de-a dreptul negativ, inrautatind simptomele. Laptele nu a avut niciun efect asupra barbatilor, iar iaurtul nu a produs vreo modificare nici la unii, nici la ceilalti.

Conducatorul studiului, doctorul Bing Lu, de la Spitalul Brigham, din Boston, spune ca “laptele joaca un rol important in sanatatea oaselor, iar studiul nostru este cel mai mare care analizeaza impactul consumului de lactate asupra osteoartritei la nivelul genunchilor”.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO