Raluca Arvat, despre experienta de mamica: "E teama de necunoscut, dar o sa-mi vina o idee cand o sa intru in panica"

27-03-2015 10:08


S-a suparat ca Realul a pierdut meciul cu FC Barcelona, de weekend-ul trecut, si a hotarat sa vina pe lume mai devreme cu doua saptamani. Tudor Alexandru il cheama pe piticul Ralucai Arvat, de la Stirile din Sport.
 

Raluca Arvat: "A fost un breaking news, daca asa a vrut el asa a zis si asta a facut. Uite m-am gandit ca o sa nasc pe 2 aprilie, asa vorbisem cu doamna doctor sa se nasca, numai ca el a zis 23 martie, pa, v-am pupat. Nu e intotdeuana cum programam, cum ne dorim."

Tudor Alexandru a venit pe lume dupa ce mama, Raluca, a asistat la infrangerea Realului din Madrid in derby-ul cu Barcelona. Supararea avea sa duca, in cele din urma, la declansarea nasterii, terminata pe la 5 dimineata, printr-o cezariana.

Raluca Arvat: "E teama de necunoscut, sigur ca mi-a fost frica dar probabil ca si in cazul nasterii lui mi-a fost frica la anestezie, dar n-am avut timp sa ma gandesc, dar probabil cu el cand o sa intru in panica o sa-mi vina o idee ce o sa fac."

Daca aveti copii, sigur v-au trecut prin minte aceste lucruri. E firesc. Dupa un asemenea eveniment, incepe o lunga poveste numita adaptare.

"Cum trebuie sa ma comport cu bebe? Sa nu-i fac rau! Daca are nevoie de mine si nu stiu ce sa-i ofer? "Este imposbil, ca mama, sa nu va puneti aceste intrebari. Luati o gura de aer si stati jos. Doar trei lucruri sunt esentiale.

Raluca Olteanu, medic primar neonatolog: "Copiii iubesc cuibul, idea de cuib, si este o chestie antica, n-am inventat-o noi."

A trait 9 luni intr-un cuib, isi regaseste cuibul in bratele mamei. Nu va temeti sa il tineti in brate cat mai mult si sa ii simtiti pielea.

Alaptarea este a doua nevoie uriasa. La cerere, fara frica. Laptele matern este singura sursa sterila de hrana. Nu exista variante slab calitative, ci doar categoria premium. A treia nevoie este cea de securizarea. De protectie pentru functiile sale vitale. Ce inseamna?

Raluca Olteanu, medic primar neonatolog: "Fara caldura excesiva, pozitie corecta in pat, pe burtica, nicidecum pana la 3 luni pe o parte sau pe spate sprijinit."

Micutul nu are nevoie de altceva, in aceasta etapa a vietii. Nici de un carucior scump, nici de un patut sofisticat, nici de tone de obiecte inutile, vandute printr-un marketing ce apeleaza la santajul sentimental.

Concentrati-va pe aceste trei lucruri primare. Iar frica de necunoscut o sa dispara.