Problemele de la nivelul scalpului pot trada afectiuni interne. Ce spun dermatologii

Ultima actualizare: 24-04-2013 06:59

Chiar daca e greu de vizualizat, scalpul trebuie monitorizat. Aceasta pentru a scadea riscul de cancer. Dar problemele de la nivelul scalpului pot trada inclusiv afectiuni interne.

Mergeti la un examen dermatologic anual? Atunci aveti grija ca specialistul sa va evalueze inclusiv starea de sanatate a scalpului.

Pielea prezenta sub par este greu vizualizata de cele mai multe persoane. Insa zona nu este scutita de neplaceri.

Intreaga suprafata a pielii masoara nu mai putin de 2 metri. Iar cel mai mare organ din corp trebuie monitorizat centimetru cu centimetru.

Scalpul este o parte a pielii imposibil de vizualizat. Si nu doar din cauza prezentei parului. Dar nu inseamna ca nu poate dezvolta afectiuni grave. Printre acestea se numara cancerele cutanate

Orice excrescenta simtiti cu mana, orice rana, orice durere, mancarime, dar si descuamarile necesita consult dermatologic. Si caderea parului poate semnaliza anumite boli pentru dermatolog.

Dupa felul in care cade parul specialistul poate detecta si sindromul ovarelor polichistice, boli endocrine, dar si boli cu transmitere sexuala cum ar sifilisul. Si nu ezitati prezentarea la medic daca spre exemplu simtiti mancarimi pe ceafa. In acest moment, medicii spun ca exista epidemii de paduchi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO