Nu ignorati nici un defect de vedere al copiilor. In spatele acestor deviatii poate sa fie o tumora

Dată publicare: 11-01-2013 18:17
Dată actualizare: 10-05-2013 07:01


Daca micutul nu isi mai controleaza perfect ochii, atunci mergeti la medicul neurolog. Acesta ar putea diagnostica o afectiune la nivelul creierului.

Monitorizati cu atentie orice comportament anormal al copilului si nu ezitati sa mergeti la doctor. Daca micutul nu isi mai controleaza bine ochii, se impun investigatii amanuntite.

Monitorizati cu atentie copilul inca de la nastere. Orice intarziere in dezvoltare trebuie semnalata medicului pediatru. Aceasta deoarece poate semnala probleme neurologice.

Ulterior, dupa ce vorbeste, copilul trebuie sa fie capabil sa dialogheze cu parintii. In caz contrar, el are nevoie de un consult neurologic.

Este vorba de situatia in care copilul se uita in alta parte in timp ce parintele vorbeste cu el. Iar daca se plange de dureri de cap, pediatrii cu experienta recomanda un test.

Daca observati o problema la nivelul ochilor celui mic, apelati la un oftalmolog pediatru. Acesta trebuie sa detecteze daca problema este oftalmologica sau neurologica.

Daca micutul nu isi mai controleaza perfect ochii, nu trebuie sa fiti convinsi ca are strabism. Doar un specialist va detecta problema reala. In unele cazuri, aceste deviatii pot anunta situatii grave.

"In spatele acestor deviatii poate sa fie o tumora oculara care se cheama retinoblastom si care evolueaza foarte repede si poate sa metastazeze", spune Oana Andrei, oftalmolog pediatru.

Asadar, daca oftalmologul nu gaseste vreo problema a globilor ocular, neurologul va prelua consultatiile. Dupa o dicutie cu parintii, cel mai probabil copilul va face o investigatie imagistica pentru stabilirea diagnosticului.

Tags: sanatate, copii,