Modificarile tranzitului intestinal trebuie sa va trimita la medicul specialist. Ce boala pot semnala


Ultimul update: Miercuri 28 Mai 2014 07:05
Data publicarii: Miercuri 23 Aprilie 2014 08:22
Categorie: CSID

Aveti modificari inexplicabile ale tranzitului intestinal? Atunci mergeti la specialist pentru investigatii complete. Cancerul de colon nu doare in fazele cand este curabil, dar poate da unele semne.

Scadere inexplicabila in greutate, sange in materiile fecale, anemie detectata la analizele uzuale, iata semne care trebuie sa va trimita la medic.

Pot fi simptome ale cancerului de colon, alaturi de schimbarea tranzitului intestinal cu care sunteti obisnuiti. Spre exemplu, daca sufereati de constipatie si, brusc, nu mai aveti, trebuie sa va alertati.

Prezenta unui cancer colorectal in familie trebuie sa va determine sa mergeti regulat la colonoscopie. Aceasta investigatie se face obligatoriu si dupa 50 de ani. Si tot colonoscopia facuta in lipsa oricaror semne simptome poate detecta prezenta polipilor la nivelul intestinului gros.

Asadar o colonoscopie de control, in lipsa simptomelor, la orice varsta, va ofera informatii despre riscul cancerului de colon. Acesta poate fi redus si prin dieta.

Ca regula, evitati faina alba, zaharul, dulciurile concentrate, dar si prajelile. In al doilea rand, asociati friptura cu o salata mare si nu cu o portie mare de cartofi prajiti. Putem consuma doar o singura portie de carne rosie pe saptamana.

Si greutatea excesiva e un factor major de risc. Este vorba despre cancerul cu cea mai frecventa rata de aparitie la ambele sexe, dupa neoplaziile de plaman si cele de san.

Tags: cancer, sanatate,

Zumba, miscarea care iti schimba viata. Hermann Melo, instructor international, ne dezvaluie cele mai importante secrete
Zumba, miscarea care iti schimba viata. Hermann Melo, instructor international, ne dezvaluie cele mai importante secrete
csid fumat
Cum modifică fumatul corpul: „Pacientul nu conștientizează”
Ce nu ar trebui să lipsească dintr-o consultație la plămâni. Detectează cele mai grave boli
Orice contact intim neprotejat înseamnă germeni patogeni de la 10 persoane
Boala care ne poate bloca toate vasele de sânge. De vină sunt genetica şi gravitaţia
Cum apar infecţiile urinare în anotimpul rece
Actorii din serialul “Vlad” aleargă și strâng bani pentru orfani. Cum se pregătesc pentru maraton
CSID gluten
De ce apar alergia și intoleranța la gluten și cum le tratăm. Doar 1% din populația globului suferă de boala celiacă