Marea Britanie, a doua tara din lume care vrea sa introduca pachetele de tigari fara brand. Cum vor arata acestea


Ultimul update: Duminica 25 Ianuarie 2015 06:53
Data publicarii: Joi 22 Ianuarie 2015 12:12
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?
tigari

Pachetele de tigari fara brand ar putea intra pe piata din Marea Britanie inainte de alegerile generale de anul viitor, a anuntat guvernul britanic.

Guvernul Marii Britanii a dezbatut mai bine de doi ani aceasta tema, insa masura a fost amanata la cererea premierului David Cameron.

Ministrii, care se confrunta cu un lobby intens din partea marilor producatori de tutun, au insistat ca au nevoie de mai mult timp pentru a dezbate toate implicatiile acestei legi, inclusiv contrabanda. Masura este insa intens sustinuta de Partidul Laburist.

Anuntul asupra intentiei de a introduce acesta masura a fost facut chiar de Ministrul Sanatatii, Jane Ellison. Ellison a spus ca legea privind reglementarile din industria tutunului va fi depusa in Parlament inainte de alegerile din mai. Ministrul britanic este de parere ca pachetele de tigari fara brand sunt "un raspuns proportional si justificat" fata de riscurile asupra sanatatii asociate cu fumatul.

Astfel, toate pachetele de tigari vor si de aceeasi forma si marime, vor avea acelasi design, dar si o poza mare, care ii avertizeaza pe fumatori asupra riscurilor la care se supun.

In Marea Britanie, fumatul ramane principala cauza a deceselor care pot fi prevenite, omorand 100.000 de oameni anual.

Ellison a spus ca din octombrie fumatul va fi interzis si in masinile proprietate personala.

Sursa: Guardian