Cum îi ajută Cabral pe copiii sărmani de la sate. "Eram un mutulică"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 03 Iunie 2018 13:00
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Pare greu de crezut, însă în parcul de distracţii am găsit o maşinuţă suficient de mare pentru Cabral.

Alături de el s-au plimbat mai mulţi copii fără posibilităţi, din mediul rural. Puteţi participa şi dumneavoastră la educaţia lor cu un simplu SMS. Iată despre ce este vorba!

„Ne-am distrat alături de cei mici în centrul Bucureştiului. Nu vrem ca experienţa să rămână doar o amintire, iar copiii să se întoarcă la traiul apăsător din satele lor.”

Copilăria pare cea mai frumoasă preioadă a vieții. Nu pentru toți, însă. Dacă intervin neajunsuri, va fi un impact puternic. Dacă vrei să contribui la educația și sănătatea unui copil din mediul rural, trimite SMS la 8844 cu textul „PÂINE”. Un copil vă va spune „sărutmâna pentru masă și pentru un viitor mai bun.”

În acesta încercare ne ajută Cabral.

Reporter: „Cum erai tu când erai copil?”

Cabral: „Eram un copil cuminte, mutulică, m-am recuperat după. Aveam o relaţie bună cu școala, în mare parte datorită mamei mele, care ştie box.”

Reporter: „Îţi dădeai seama cât de importantă e educaţia?”

Cabral: „Nu, voiam să mă joc. Cred că e treaba părinţilor ca până la o anumită vârsta să te tragă spre educaţie, ca apoi să îţi dai seama tu cât de important este.”

Reporter: „Întotdeauna ai fost alături de proiectele care susţin copii.”

Cabral: „Cine lucrează cu aceşti copii care au probleme, care au fost forţaţi de împrejurări să abandoneze şcoala, îţi dai seama că binele pe care îl poţi face în jur nu e neparat să contruiești un spital de 10 etaje, sau intr-o clasă să schimb parchetul și pereţii. Uneori binele vine o vorbă bună şi o încurajare, că şcoala pe care o fac merită făcută.

Experienţa asta m-a încurajat să văd orice faptă bună şi un leu adunat cu altul leu înseamnă, la un moment dat, o persoană pe care o poţi ajuta şi schimbarea se poate propaga.

Eu cred că ar trebui aceşti pitici să fie educaţi, educați să devină cât mai puţin dependenţi şi cred că şcoala îţi oferă independență, informația în sine, asta de te face să te rupi de orice sârmă sau lanţ care te ţine.”

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: cabral, copii, social,