Greşelile mărunte care duc aproape sigur la divorţ. "Critica omoară orice relaţie"

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 02 Martie 2018 09:38
Categorie: CSID

Cum spun eu e bine! De ce n-ai făcut ca mine?! O relaţie de cuplu e omorâtă, cel mai repede, de critică. Vorbim despre o formă de agresiune care declanşează imediat o reacţie de apărare.

Iar apărare, într-o relaţie, înseamnă inclusiv distanţă. Care se traduce prin singurătate în doi. Principalul motiv de divorţ...

Grija pentru propria persoană, grijă pentru partener, grijă pentru relaţie. Aceasta înseamnă de fapt managemenul unei relaţii de cuplu. Pentru că un cuplu e format din două persone şi din relaţia acestora, care trebuie să aibă condiţii ca să trăiască.
Bogdana Bursuc, psiholog: "E o strategie foarte greşită că eu, în relaţie, să mă concentrez pe celălalt şi să uit complet de mine că atunci în relaţie e vorba doar despre celălalt şi el începe să se simtă singur. Iar pe de altă parte e o strategie greşită să am grijă doar de mine".

Perspectiva mea e bună! Cum zic eu e bine! Să gândiţi astfel înseamnă să vă corectaţi partenerul permanent. Ca şi cum în acea relaţie e vorba doar despre o singură persoană şi standardele acesteia.

Bogdana Bursuc, psiholog: "Ce omoară de fapt o relaţie este, de fapt, critica. Asta este principal: cu cât sunt mai critic cu partenerul sau cu mine însămi, cu cât vreau să-l schimb mai pe partener pun relaţia la un mare risc".

Critică este o formă de agresiune. Şi, în momentul oricărei agresiuni, de orice natură, instinctiv ne apărăm.

Vorbim despre singurătate în cuplu, adevăratul motiv al oricărui divorţ. “Nu am intotdeuna dreptate!”, e primă măsură. Şi chiar dacă aş avea, tot trebuie să negogiez, dacă vreau să supravieţuiască relaţia de cuplu.

Şi vrem să mai evidenţiem o întâmplare frecventă în cuplurile cu vechime. Ştiu tot despre partenerul meu! Nu mai are ca să-mi mai spună!

Se nuneşte presupunere. E periculoasă şi nu are legătură cu realitatea. Indiferent de câţi ani sunteţi împreună, nu ştiţi totul despre partenerul de viaţă. Şi atitudinea “nu ştiu totul depre tine” e cea care menţine viaţa unei relaţii.

O femeie a decis să divorțeze, după ce soțul ei a refuzat să-i cumpere o shaorma
O femeie a decis să divorțeze, după ce soțul ei a refuzat să-i cumpere o shaorma
apa
Ce se întâmplă cu organismul nostru dacă nu ne hidratăm corespunzător
Simptomele care indică 8 afecțiuni diferite. Situația în care trebuie să mergeți la chirurg
"Fă ceva, că mai ai 6 luni de viaţă!" Riscurile la care se expun cei care nu mai au control asupra greutăţii
Cum apare boala parodontală sau caria dentară. Medicii vorbesc despre tratamentele potrivite
Eşecul nu este o catastrofă, ci... normalitate. Cum ne ajutăm copilul să aibă încredere în el
Busu, mărturii sincere: "Încă mă dor coastele şi nu pot să respir tocmai bine"
paine feliata - getty
"De mâine nu mai mănânc pâine!". Specialiştii demontează mitul conform căruia pâinea îngraşă