Feriti-va de ateroscleroza, boala care ucide cei mai multi oameni la nivel mondial

22-04-2013 12:13


Acesta este un mesaj lansat tot mai des in prezent. Afectiunea este legata de prezenta asa numitului colesterol rau.

Verificati-va periodic colesterolul, iata recomandarea oricarui medic. De aceea, analizele anuale ar trebui sa-l includa.
Nivelul dezechilibrat al acestuia este doar o etapa in evolutia aterosclerozei.

V-ati facut analizele uzuale? Daca acestea arata ca aveti profilul lipidic modificat, mergeti obligatoriu la medic pentru o evaluare. Periculoasa este situatia in care LDL-colesterolul are valori crescute si HDL colesterolul inregistreaza valori scazute.

Acest LDL colesterol are capacitatea sa intre in peretele vaselor din sange, daca este putin lezat in conditiile hipertensiunii, in conditiile fumatului si intra dedesubtul tunicii vasculare din vase si acolo se aduna.

Apar celule noi, apoi o acumulare de fibre musculare si conjunctive. Rezulta astfel placa de ateroscleroza care va astupa vasul.

Daca se astupa, apar infactul de miocard, accidentul vascular cerebral si obstructia arterelor la membrele inferioare. Asadar, profilul lipidic modificat in sange trebuie sa va conduca obligatoriu la dieta gandita si la exercitiu fizic intens. Iar in unele cazuri, la medicatie.

La nivel mondial, ateroscleroza reprezinta cauza principala de deces. Asadar, aceste investigatii sunt obligatorii pentru ca va pot salva viata.

Tags: sanatate,