Cursa pentru copiii bolnavi de cancer ce nu-si permit sa mearga la stomatolog. Cine alearga pentru "Zana Merciluta"

Dată publicare: 02-10-2015 13:32
Dată actualizare: 07-10-2015 00:21


Colegii nostri Oana Tache, de la "Vocea Romaniei"si Alex Dima de la "Romania, te iubesc!" vor alerga, duminica, la Maratonul International Bucuresti, Oana, la cursa populara, Alex la stafeta.
 

Dincolo de promovarea miscarii si a unui stil de viata sanatos, competitia are si un puternic caracter social, mai ales pentru cei care alearga pentru Zana Merciluta – un proiect care ofera tratament stomatologic gratuit copiilor bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic Bucuresti, dar si unor cazuri sociale.

Alex Dima: “Mie nu-mi place sa alerg, dar alerg de fiecare data cu gindul la acei copii , ei sunt intr-o lupta. Este un program prin care doua fete au mers la Institutul Oncologic, au luat copiii de acolo si ii duc treptat la stomatolog, toti copii care merg acolo au nevoie de stomatolog.

Prin gestul sau, Alex Dima nu numai ca face cunoscuta problema: ci pune umarul la strangerea unor fonduri pentru copii. Va face parte dintr-o stafeta ce va alerga pe distanta de 21 de kilometri.

Important e pentru acesti oameni sa le aratam ca nu sunt singuri in aceasta batalie. Statistica arata ca multi dintrei ei reusesc sa treaca peste acest prag si sa se faca bine

La fel de activa cand este vorba de implicarea in cauzele sociale este si Oana Tache.

Duminica, in Piata Constitutiei, mai mult de 10.000 de oameni vin sa alerge pentru altii, in ceea ce poate reprezenta cel mai mare gest de solidaritate cu putinta.