Ce pot face parintii ai caror copii sunt agresati la scoala. Solutiile gasite in alte tari pentru bullying

Ultimul update: Duminica 27 Noiembrie 2016 07:02
Data publicarii: Duminica 20 Noiembrie 2016 12:36
Categorie: CSID

Bullying-ul. Un act comportamental repetat, indreptat spre ranirea fizica sau mentala a unei persoane. Cel mai usor de observat in grupurile de copii.

 Scoala este mediul in care se manifesta cel mai des... luptele pentru putere. Cine este cel mai de temut din clasa, care este „gasca periculoasa"? Cei care au de suferit, sunt loviti, jigniti, umiliti. Cum abordeaza un...parinte inteligent aceasta lupta?

“Tu esti cel mai puternic, pe tine nimeni nu te doboara, daca un copil te loveste, nu te lasa, da-i inapoi!” Astfel de indemnuri parintesti, iscate mai degraba de... furia adultului, nu il ajuta deloc pe copil.

Senzatiile precum nodul in git, gheara in piept, incapacitatea de a respira bine se numesc, medical, reactii vegetative. Daca apar, inseamna ca au scapat de sub controlul sistemului nervos central. Nu este deloc exclus ca un copil sa le resimta, la scoala, atunci cand devine obiectul sicanarii colective. Fenomenul se numeste bullying.

Ce poate face un adult? Sa il sprijine pe cel mic...cu informatii. Sa-i vorbeasca zilnic. despre orice. Fara sa puna presiune pe ei. Trebuie sa perceapa ca au in parinte un aliat, nu inca o persoana care ii este impotriva...

Nu le spuneti "plangi dintr-atat?!"Cautati sa le povestiti SI despre copilul-agresor. Incercati sa le explicati ce simte acesta. Acasa, AGRESORUL poate sa fie dominat total de parinti. Sau sa se confrunte cu separarea acestora. Sa traiasca intr-un mediu total nesigur. E clar ca se va simti in control...doar prin accese.

Atentie la episoadele de bullying! Nu sunt conflicte minore, ci piese dintr-un puzzle de agresiune permanenta. Anuntati profesorul sau invatatorul.In Vest, astfel de situatii isi gasesc rezolvare si la scoala. Copiii formeaza grupuri si fac jocuri de rol. Agresorul este intrebat cum se simte. Victima, la fel. Se face apoi schimb...

Intr-o societate sanatoasa, cu un sistem inteligent de educatie, sprijinit si de dascali si de parinti, jocurile de roluri ar trebui sa devina obisnuinta. Pot inlocui, cu siguranta, orele de dirigentie. Asta ca sa si venim cu o solutie!

Hartuirea de catre colegi, la serviciu, ar putea fi pedepsita. Planul pentru combaterea
Hartuirea de catre colegi, la serviciu, ar putea fi pedepsita. Planul pentru combaterea "bullying-ului" si "mobbing-ului"
adolescenti
Cum îi putem ajuta pe adolescenți să treacă de cea mai dificilă perioada în viaţă
Daniel Nițoiu explică avantajele folosirii trotinetei în București: ”Sănătate și corp frumos”
Chiar şi carnea sau laptele pot conţine pesticide. Cum le eliminăm
Ardeiul iute nu ne ajută să slăbim. Ce efecte are asupra organismului
O nelinişte şi apoi frica inexplicabilă care apare brusc. Cum tratăm atacurile de panică
Inflamaţie, noduli, puroi, toate determinate de o banală acnee. Cum o tratăm
medic
Călcâiul lui Ahile în rândul bărbaţilor: prostata. Analizele anuale care pot salva vieţi