Ce legatura ar putea exista intre durerile coloanei vertebrale si un cancer de san in familie

10-03-2014 08:53


Un cancer de san in familie, iata o situatie care ar trebui sa impuna controale ecografice de la cele mai mici varste. Insa medicii mai au o recomandare: mergeti frecvent si la neurolog pentru a investiga starea coloanei vertebrale.

Nu neglijati durerile de la nivelul coloanei vertebrale. Si cele care apar noaptea ar trebui sa va aduca rapid la medic.

In unele cazuri, poate fi vorba despre tumori. Si afectiunile maligne de san sau de tiroida din familie impun un consult al coloanei vertebrale.

Durerile de la nivelul coloanei vertebrale apar din cauza mentinerii unei posturi incorecte. Daca persista, ar trebui sa solicitati sfatul unui specialist neurolog.

Specific pentu tumorile canceroase sunt durerile nocturne. Daca va treziti din somn din cauza unei dureri la nivelul coloanei, e nevoie urgent de un control medical.

De asemenea, daca va doare cand mergeti sau dimpotriva cand stati, solicitati o consultatie neurologica. Acesta deoarece anumiti nervi implicati in miscare pot sa fie presati de o formatiune. Si daca v-ati tratat de un cancer de san sau de tiroida, coloana ar trebuie supravegheata. Fomatiunile maligne din san si tiroida se pot asocia cu cele din coloana. Si un cancer de san in familie ar trebui sa va determine sa mergeti la un neurolog.

Nu e un motiv de teama, ci de a va face controale la intervale regulate, alaturi de investigatiile care vizeaza glanda mamara.

Controlul se face anual si implica ecografia sau mamografia. Nu este suficienta autopalparea sanului.

Ecografiile si mamografiile regulate sunt investigatii care pot pune in evidenta afectiunile maligne in stadii incipiente. Iar acestea pot fi tratate cu succes.

Tags: sanatate,