Un ziar austriac a publicat imagini cu atacul unui extremist asupra unui centru cultural islamic. Barbatul a fost arestat

08-05-2016 10:37

austria

Un ziar austriac a publicat imagini cu atacul unui extremist asupra unui centru cultural islamic si a unei moschei.

Barbatul in varsta de 46 de ani a fost retinut dupa ce a aruncat doua capete de porc si a imprastiat sange pe santierul unei moschei si al unui centrul cultural islamic, joi seara, la Graz, in sudul Austriei. Individul a fost denuntat de trecatori si este un cunoscut extremist local.

Tot in Austria insa la frontiera cu Italia, la Brenner, au avut loc confruntari, sambata, intre intre fortele de ordine si mai multe sute de tineri manifestanti care protestau impotriva anuntului facut de Viena despre pregatirea unui dispozitiv antimigranti

Manifestantii, tineri anarhisti, purtau in fata o pancarta pe care scria "Sa inlaturam frontierele" si incercau sa patrunda in teritoriul austriac din Italia cand s-au intalnit cu numeroase forte de ordine, politisti si carabinieri in tinuta antitero.

 

Tinerii, care ocupasera pentru scurt timp mica gara din Brenner, au aruncat pietre si fumigene spre fortele de ordine. Acestea au raspuns cu gaze lacrimogene.

Politia a eliberat gara, dar mai multe zeci de manifestanti s-au indreptat atunci spre autostrada din vecinatate, inchisa circulatiei, unde fortele de ordine au utilizat tunuri cu apa.

Potrivit agentiei de presa AGI, doi politisti au fost raniti, un vehicul al politiei - incendiat si mai multi manifestanti au fost arestati.

Austria a inceput instalarea unui dispozitiv antimigranti la frontiera sa cu Italia, estimand ca Roma nu face destul pentru a controla fluxul de migranti.

Guvernul italian estimeaza ca aceste masuri sunt inutile si contrare spiritului Schengen.

Circa 2.500 de camioane si 15.000 de masini tranziteaza in medie in fiecare zi prin tunelul de la Brenner, axa economica cruciala pentru Italia si intreprinderile sale care exporta marfuri spre nordul Europei.

O blocare de catre Austria a frontierei cu Italia la tunelul din Brenner pentru a restrictiona afluxul migrantilor ar fi o "catastrofa politica" pentru Europa, a avertizat sambata presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Situata la intersectia a doua principale rute migratorii in Europa - prin Balcani si prin Italia - Austria a fost tranzitata de mai multe sute de mii de refugiati in 2015, dintre care a primit 90.000, adica peste 1% din populatia sa. Pentru 2016, Viena si-a stabilit un plafon de 37.500 de solicitanti de azil, dintre care a inregistrat deja aproape jumatate.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO