Ucigasul studentei din Freiburg a agresat o tanara si in Grecia, acum 3 ani. "M-a aruncat intr-o prapastie"

Dată publicare: 14-12-2016 13:29
Dată actualizare: 17-12-2016 07:14


Hussein K., autor crima Freiburg

Crima care a ingrozit Germania pare a fi rezultatul politicii permisive fata de migranti, care a lasat un tanar afgan cu antecendente penale grave sa circule fara probleme in Europa

Ucigasul studentei Maria Ladenburger din Freiburg ar mai fi comis o fapta similara in Grecia, in 2013, afirma Bild. Potrivit cotidianului german, barbatul, un migrant identificat drept Hussein K., ar fi atacat o studenta in varsta de 20 de ani in Corfu, Grecia, cand tanara se intoarcea acasa dupa o seara petrecuta in oras cu prietenii

„A aparut brusc in fata mea, mi-a cerut geanta iar cand a vazut farurile unei masini care se apropia, m-a aruncat intr-o prapastie”, a relatat tanara, care a cazut de pe o stanca inalte de 8 metri. A suferit rani grave si l-a denuntat pe Hussein la politie. Barbatul, care sustinea la momentul respectiv ca are 17 ani, a primit 10 ani de detentie intr-un penitenciar pentru minori, dar dupa numai un an si jumatate a fost eliberat, din motive neprecizate.

 

Presa greaca a prezentat atunci si imagini cu tatuajele atacatorului, printre care unul cu o svastica si altul cu o cruce celtica, sustinand  ca atacatorul ar fi membru al unei grupari neo-naziste. Incidentul a fost speculat si de extremistii din "Zorile Aurii", ca parte a propagandei anti-migratie.

Hussein a ajuns apoi in Germania, in noiembrie 2015, prezentandu-se drept un refugiat afgan in varsta de 16 ani - si a intrat in tara fara probleme, in ciuda antecendentelor penale. El a fost recunoscut de avocatul care l-a aparat in Grecia si care spune ca nu are niciun dubiu ca e vorba de aceeasi persoana. Politia din Freiburg, care ancheteaza violul si uciderea Mariei Ladenburger, a cerut mai multe informatii autoritatilor elen.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO