"Refugiatii violatori nu sunt bineveniti!" Demonstratii in strada la Koln. Politia a intervenit cu tunuri cu apa. VIDEO

Ultima actualizare: 12-01-2016 07:13
koln

Cateva sute de sustinatori ai miscarii de extrema dreapta Pegida au initiat sambata o manifestatie de protest impotriva imigrantilor in orasul german Koln, dar in strada au iesit si peste o mie de contramanifestanti.

In zona garii din Koln s-au adunat circa 450 de simpatizanti ai miscarii islamofobe Pegida. Manifestatia acestora este insa contracarata de aproximativ 1.300 de persoane.

Potrivit DPA, un purtator de cuvant al politiei federale a precizat ca atmosfera este foarte tensionata, in timp ce un reprezentant al departamentului de politie din Koln a spus ca manifestatiile au loc intr-o atmosfera agresiva.

Protestatarii din partea Pegida au arborat pancarte cu mesajul "Rapefugees not welcome" (refugiatii violatori nu sunt bineveniti), conform AFP.

"Germania a supravietuit razboiului, ciumei si holerei, dar va supravietui ea (Angelei) Merkel?" - este o alta lozinca scrisa pe pancartele protestatarilor, cu referire la politica de primire a refugiatilor a cancelarului german.

"Merkel a devenit un pericol pentru tara noastra, Merkel trebuie sa plece", a afirmat un purtator de cuvant al miscarii Pegida.

De partea cealalta a barajelor ridicate in strada de politie, contramanifestatii striga: "Afara cu nazistii!" si poarta pancarte pe care scrie: "Fascismul nu este o opinie, este o crima".

"Suntem aici pentru a-i face sa taca. Este inacceptabil ca Pegida sa profite de violentele sexuale oribile care au avut loc aici de anul nou si sa-si promoveze prostiile rasiste", a declarat un reprezentant al contramanifestantilor.

Miscarea Pegida - a carei denumire completa este "Patriotii europeni impotriva islamizarii Occidentului" - a fost creata in toamna anului 2014 la Dresda.

Martorii de la fata locului au relatat ca protestatarii au aruncat cu sticle si petarde in politisti si ca s-au produs incaierari la scurt timp dupa ce manifestantii s-au pus in miscare intr-un mars impotriva strainilor. Politia a intervenit cu tunuri cu apa.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO