Miting la Timisoara. Sirienii din oras au multumit Germaniei pentru felul in care trateaza problema refugiatilor

Ultima actualizare: 07-09-2015 00:03

La Timisoara, sirienii din oras au organizat un miting de multumire in fata Consulatului Germaniei pentru felul in care au tratat nemtii problema refugiatilor.
 

Pe de alta parte, vineri autoritatile romane i-au contactat pe membrii acestei comunitati si le-au cerut ajutorul pentru integrarea refugiatilor, care ar putea sa ajunga la noi in urmatoarea perioada.

Fiecare membru din comunitatea siriana de la Timisoara are cel putin o ruda plecata din tara natala in Europa, in cautarea unui trai mai bun.

"Am familia in Siria si situatia de acolo e foarte rea. Am o alta parte din familie in Austria si incercam sa supravietuim acestui razboi, e o situatie foarte rea", spune un sirian.

Tocmai de aceea vineri  in fata consulatului German de la Timisoara, sirienii au afisat banere si au inmanat o scrisoare de multumire. Prin acest gest, spera ei, ca vor gasi intelegere pentru miile de refugiati blocati la granite si impiedicati sa ajunga in vestul Europei.

Deja, autoritatile romane le-au cerut sirienilor ajutorul pentru integrarea a 2000 de refugiati, in viitorul apropiat.

Ziad Al Massalameh, liderul comunitatii Siriene din Timisoara: "Suntem disponibili sa pregatim voluntari care sa ii ajute, cred ca o sa fie impartiti in toate centrele de refugiati."

Oana Mjoumah, studenta: "Intelegerea unei probleme nu inseamna si rezolvarea ei. Daca nu vom rezolva problema de la radacina vor continua sa moara, sa fuga din tara lor de moarte, de teroristi."

Saptamana viitoare, mai multe tiruri cu ajutoare vor pleca din Timisoara catre refugiatii din Serbia si Ungaria.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO