Drumul din Infern spre "Taramul Fagaduintei". Reactiile refugiatilor ajunsi in Germania in IMAGINI

Ultima actualizare: 09-09-2015 06:54
Imigranti ajunsi in Germania - 10

Moment istoric pentru Europa, dupa ce aproape 10.000 de imigranti au ajuns in Germania sambata seara. Acestia au fost intampinati cu aplauze de nemtii care au venit sa ii intampine si sa le ofere ajutoare.

Mii de imigranti si-au vazut visul cu ochii: au ajuns pe "taramul fagaduintei", Germania, unde spera sa primeasca o a doua sansa si sa o ia de la capat. Toti au facut sacrificii uriase, unii sacrificii umane si si-au pierdut rude si apropiati in aceasta calatorie din Infern in Paradis.

Au venit din Austria, cu trenuri speciale, dupa ce Angela Merkel i-a invitat in tara . La Munchen, ei au coborat din tren in aplauzele germanilor aflati in gara. Pe peron, binevoitorii le-au impartit cate ceva de mancare, iar copiii au primit dulciuri si jucarii. Mai multe trenuri speciale, fiecare transportand aproximativ 450 de imigranti, au ajuns deja acolo.

Extenuati, dar fericiti ca au ajuns in sfarsit in Germania, imigrantii au zambit pentru prima data dupa saptamani de chin, in care si-au pierdut speranta de mai multe ori. Multi s-au imbratisat, au tipat de bucurie, iar cativa chiar au venit cu pancarde cu Angela Merkel pe care le ridicau deasupra multimii, in semn de apreciere pentru faptul ca i-a lasat sa intre in tara.


Cancelarul Angela Merkel a dat asigurari ca va pastra echilibrul bugetar al Germaniei si a exclus cresterea taxelor. Asta in ciuda costurilor enorme pe care le presupune primirea refugiatilor din zonele de razboi din Africa si Orientul Mijlociu.

Frankfurt Allgemaine Zeitung a evaluat aceste costuri la 10 miliarde de euro doar pentru 2015. Ministrul de Finante a fost, insa, mai evaziv.

 

Sursa foto: Agerpres

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO