Biserica Romana vrea sa ajute refugiatii. "Atunci cand aproapele nostru se afla in dificultate, avem datoria sa-l ajutam"

Ultima actualizare: 06-09-2015 07:18
patriarhul Daniel de Florii 2015

Biserica Ortodoxa Romana s-a declarat joi gata sa-i ajute pe refugiatii care vor ajunge in Romania, precizand ca pentru crestini exista datoria de a-si ajuta aproapele "indiferent de credinta acestuia", informeaza Agerpres.

"Atunci cand aproapele nostru se afla in dificultate, din cauza unor conflicte sangeroase care se produc in tara sa de origine, noi, in calitate de crestini, avem datoria sa-l ajutam indiferent de care este credinta sau cultura sa", conform declaratiilor facute pentru AFP de purtatorul de cuvant al BOR, Constantin Stoica.

"Biserica va sprijini autoritatile atunci cand Romania va primi refugiati", a adaugat el, declarandu-se impresionat de "criza umanitara aflata in plina desfasurare".

Constantin Stoica a reamintit ca BOR a organizat inca din 2014 o colecta de fonduri pentru ajutorarea victimelor conflictului din Siria, reusind sa adune aproximativ 500.000 de euro.

Romania, care nu face inca parte din spatiul de libera circulatie Schengen, a fost pana in prezent ocolita de valurile de refugiati care bat in aceste zile la portile Europei.

Insa, dupa acordul liderilor europeni cu privire la mecanismul de repartizare voluntara a 60.000 de solicitanti de azil in cursul urmatorilor doi ani, Bucurestiul s-a oferit sa gazduiasca aproximativ 1.800 de refugiati incepand din luna noiembrie, pentru a mai ridica presiunea care apasa asupra unor tari, indeosebi Italia si Grecia, noteaza AFP.

Conform consilierului prezidential insarcinat cu politici europene Leonard Orban, acesti refugiati vor fi repartizati in sase centre unde vor fi gazduiti timp de doi ani, mai noteaza agentia franceza de presa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO