Sotia lui Coulibaly avea un tablou cu Turnul Eiffel in camera in care a stat in Turcia. Ce a facut cu o zi inainte de atentat


Ultimul update: Sambata 17 Ianuarie 2015 01:39
Data publicarii: Miercuri 14 Ianuarie 2015 11:52
Categorie: Charlie Hebdo
Hayat Boumeddiene

Sotia teroristului de la magazinul cuser Amedy Coulibaly a sunat in Franta de 18 ori in timpul sederii ei in Turcia, in ajunul atrocitatilor.

O fotografie cu Turnul Eiffel sta deasupra patului din camera de hotel din Istanbul in care Hayat Boumeddiene a stat inaintea atacurilor din Paris. De asemenea, ea a dat 18 telefoane in Franta, dar a contactat si doi reprezentanti ai Statului Islamic, care au ajutat-o apoi sa treaca granita in Siria, potrivit The Mirror.

Citeste si: Filmul atentatului terorist din Franta, soldat cu 12 morti, care a indoliat o lume intreaga. "Am ucis Charlie Hebdo!"

Hayat Boumeddiene s-a cazat la Bade Otel - cu Mahdi Sabri Belhoucin, 23 de ani, nume aflat, de asemenea, pe lista suspectilor de terorism - hotel aflat in partea asiatica a Istanbulului, pe data de 2 ianuarie. A rezervat doua camere - una dubla si una single - pentru 250 de lire turcesti, adica aproximativ 100 de euro.

Hayat Boumeddiene, 26 de ani, care era casatorita cu Amedy Coulibaly, a stat singura in camera timp de doua nopti. Un angajat al hotelului a spus: "A iesit afara doar de doua ori. De fiecare data a fost insotita de un barbat".

Politia din Turcia are copia pasaportului pe care Hayat l-a folosit si, din cate se pare, i-a identificat pe cei doi membri ai Statului Islamic.

Pe data de 8 ianuarie 2015, Boumeddiene a plecat la Akcakale, localitate aflata la granita cu Siria, unde s-a intalnit cu alti doi agenti ai Statului Islamic, identificati, de asemenea, de autoritatile turce. Femeia a ajuns in Siria, provincia Raqqa, zona controlata de Statul Islamic, la o zi dupa ce sotul ei a fost ucis la Paris.

Sursa: The Mirror

VIDEO PROTVPLUS.RO