VIDEO. A vrut sa-si filmeze un salt cu parasuta, dar a lesinat. Ce a urmat dupa aceasta imagine

Dată publicare: 12-02-2013 08:03
Dată actualizare: 15-02-2013 07:06


parasutist

Un barbat din California s-a antrenat timp de 2 ani ca sa sara cu parasuta, iar in final a vrut sa imortalizeze momentul, filmand-l cu o camera speciala. Abia cand a urmarit imaginile surprinse, si-a dat seama ca a fost la un pas de moarte.

Dupa 2 ani de pregatiri la Skydive Monterey Bai School si 29 de sarituri de succes, Gerardo Flores a vrut sa-si filmeze unul din salturi, scrie Daily Mail.

Dupa doar cateva secunde de la saritura, barbatul si-a pierdut cunostinta, din cauza parasutei, care s-a deschis singura, cand se afla la aproape 4 kilometri inaltime.

Barbatul si-a dat seama ca este in pericol, pentru ca parasuta nu trebuie deschisa mai sus de 1,8 km altitudine si a inceput sa vorbeasca spre camera, precizand ca se gandeste sa-si desprinda parasuta si sa se bazeze pe cea de rezerva.

Apoi si-a dat seama ca ar fi totusi o decizie prea riscanta, iar in scurt timp si-a pierdut cunostinta.

Camera a continuat sa filmeze aterizarea si agitatia colegilor de la sol, care s-au grabit sa-l ajute.

Dupa 20 de minute de cadere necontrolata, Gerard a aterizat in siguranta, desi era inca lesinat.

A fost dus de urgenta la spital, unde nu si-a recapatat cunostinta decat dupa doi saptamani. Totusi, nu a fost grav ranit, avand doar cateva coste rupte si limba muscata.

Dupa ce si-a revenit, Flores a vazut aceste imagini si a fost coplesit de emotie. “Dumnezeule, aud cum ma sufocam! As fi putut muri atunci!”

Scoala de parasutism unde se antrena tanarul a declarat ca el este de vina pentru incident, pentru ca si-ar fi montat gresit echipamentul.

La randul sau, Craig Stapleton, expert in parasutism, precizeaza ca este nevoie de cel putin 100 de sarituri inainte de inregistrarea video a unui salt.

Flores a decis ca va renunta la parasutism.

Sursa: Daily Mail

Tags: parasutism,


VIDEO PROTVPLUS.RO