Un rus de 24 de ani traieste ca in Evul Mediu, rupt de civilizatie si de tehnologie. Cum se descurca barbatul. VIDEO

Dată publicare: 24-01-2014 14:00
Dată actualizare: 27-01-2014 07:04


Pavel Sapozhnikov

Pavel Sapozhnikov, un rus in varsta de 24 de ani, a acceptat sa faca parte dintr-un experiment si sa traiasca ca in Rusia anilor 1.100, rupt complet de civilizatie si de tehnologie.

Acesta incearca sa imite stilul de viata al vechilor rusi, abordand un trai ascetic, avand parte de foarte putin contact uman pe durata intregului experiment, potrivit Oddity Central.

Proiectul, inceput in septembrie 2013, va lua final in luna mai a acestui an, iar cei implicati spera sa obtina date relevante in domeniile psihologiei si istoriei.

Acestia doresc sa observe schimbarile sociale si psihologice care se petrec cu subiectul si sa descopere cat de important este contactul social pentru omul modern.

Ferma in care locuieste Pavel este izolata de lume, rusul fiind nevoit sa taie lemne pentru foc, sa scoata apa din fantana si sa-si creasca propriile animale pentru a avea ce manca.

Acesta are parte de contact social doar o data pe luna, cand se intalneste cu cercetatorii, pentru a le explica starile prin care trece.

Pavel are dreptul de a fi evacuat doar in cazul unei probleme de sanatate grave.

Sursa: odditycentral.com


VIDEO PROTVPLUS.RO