Un baietel de 8 ani si-a alarmat profesorii, dupa ce au vazut ce scria pe tricoul sau. Copilul a fost interogat ore in sir

Dată publicare: 01-08-2016 11:57
Dată actualizare: 04-08-2016 07:23


copii la scoala - Shutterstock

Un baietel de 8 ani, din Marea Britanie, a declansat alarma in scoala in care invata, dupa ce a venit la ore cu un tricou inscriptionat cu un mesaj pe care profesorii sai l-au interpretat drept unul terorist.

Copilul a fost interogat de ofiterii de politie din Londra, dupa ce a mers la scoala cu un tricou pe care scria "Vreau sa fiu ca Abu Bakr al-Siddique". Al-Siddique este unul dintre cei mai proeminenti lideri musulmani din primii ani de dupa moartea profetului Mohamed si este considerat drept unul dintre fondatorii Islamului sunnit, scrie The Independent.

Insa profesorii copilului au confundat numele cu cel al liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

Mama baietelului a povestit ca a fost contactata de un reprezentant al serviciilor sociale, care voia sa vorbeasca cu ea despre "deradicalizarea" copilului.

Baietelul a fost interogat in timp ce parintii lui asteptau la usa si i s-au pus intrebari despre Statul Islamic, organizatie terorista despre care copilul nu stia nimic.

Acum, parintii lui spun ca micutul se teme sa mai mearga la scoala si acuza discriminare religioasa din partea profesorilor si a conducerii institutiei de invatamant.

Sursa: The Independent


VIDEO PROTVPLUS.RO