Surorile care se transforma in CRISTAL. Boala necrutatoare care afecteaza 1 din 3,5 mil. de oameni

Surori de cristal

Doua surori din Marea Britanie sufera de o boala grava care le transforma corpul in cristal. Numai 2.000 de oameni din intreaga lume sufera de aceasta boala cumplita.

Emily Atkinson, in varsta de 3 ani, si  Poppy-Mae Atkinson, de 22 de luni, sufera de cistinoza - boala metabolica incurabila definita prin acumularea cistinei in diferite organe si tesuturi, ceea ce va duce la disfunctie organica severa (sursa: edubolirare.ro). In timp, cistina se cristalizeaza in celule, afectand rinichii, ochii, tiroida si ficatul. Daca nu urmeaza tratamentul corespunzator, copii care sufera de aceasta boala sufera blocaj renal total pana la varsta de 10 ani.

Fara un transplant de rinichi, cele doua surori nu vor supravietui.

Emily s-a imbolnavit la un an de la nastere. Perfect sanatoasa inainte, a inceput dintr-o data sa vomite frecvent si sa piarda din greutate. Doctorii si-au dat cu parerea ca este afectata de un virus care va trece, insa mama fetitei, Jessica Atkinson, a banuit ca ceva e in neregula. Opt luni a durat pana ca medicii sa isi dea seama de ce suferea micuta.

Jessica era insarcinata in opt luni cu Poppy, cand a aflat ca exista 1 in 4 sanse ca fatul sa se imbolnaveasca si el. Medicii au incercat sa-i imbarbateze pe parinti, insa mama a marturisit ca simtea ca fetita care nu venise inca in lume era si ea bolnava.

Citește și
fetita care va naste copiii mamei sale
"Vreau ca fiica mea de 4 ani sa-mi poarte copiii". Povestea incredibila care a uimit planeta
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Dupa nastere, presimtirile Jessicai au fost confirmate, din nefericire, si de stiinta. Poppy suferea si ea de cistinoza.

Cele doua surori se afla acum sub tratament: iau medicamente din sase in sase ore si trebuie sa foloseasca permanent picaturi de ochi, pentru ca cristalele care se formeaza pe cornee le fac ochii foarte sensibili la lumina. In plus, fara ele ar orbi in timp. De asemenea, pentru ca boala le afecteaza si abilitatea de a inghiti, sunt hranite numai noaptea, prin tuburi introduse direct in stomac.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
"Vreau sa traiesc si eu primul sarut". Povestea omului care iese din casa numai noaptea

Un barbat in varsta de 51 de ani, care sufera de o boala rara de piele, a declarat de curand in presa britanica ca nu isi doreste decat sa traiasca si el experienta primului sarut.

"Vreau ca fiica mea de 4 ani sa-mi poarte copiii". Povestea incredibila care a uimit planeta

O mama ar face orice ca sa-si pregateasca fiica de patru ani pentru viata si sa o ajute, iar din aceste motive a luat o decizie care pare ciudata pentru cei mai multi dintre noi.

Povestea de
Povestea de "una la opt milioane" a unei fete de 14 ani care arata de 104. Medicii sunt depasiti

Hayley Okines este o fetita speciala, iar povestea ei depaseste puterea de intelegere a medicilor. Cand s-a nascut, doctorii i-au spus mamei fetei ca nu va trai pana la varsta de 13 ani si totusi micuta are acum 14.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.