Si-a testat limitele inchizandu-se intr-o roca de 12 tone. Surprinzator, lipsa spatiului nu a fost cea mai mare problema

Dată publicare: 02-03-2017 09:13
Dată actualizare: 05-03-2017 06:59


Un artist din Franta a stat timp de o saptamana inchis intr-o piatra care cantareste 12 tone.

Piatra, formata din doua parti are orificii pe unde intra aerul, iar in interior, barbatul a avut rezerve de mancare si apa pentru aceasta perioada. A stat intr-un scaun timp de sapte zile, iar cand a iesit a avut nevoie de ajutorul unor persoane pentru a se putea deplasa.

Artistul este cunoscut pentru experimentele sale neobisnuite in care testeaza rezistenta unei persoane in fata singuratatii, dupa ce a stat 13 zile intr-o scorbura de copac.

Roca in care Abraham Poincheval a locuit era taiata in doua, iar fiecare jumatate avea cate o scobitura in forma corpului sau asezat. Barbatul a stat in propriile excremente, deoarece nu putea iesi pentru a merge la toaleta. Intreaga instalatie a fost asezata in interiorul unui muzeu, iar vizitatorii veneau sa se confeseze pietrei, sa ii citeasca poezii sau sa vorbeasca cu ea, dupa cum relateaza The Guardian.

Cea mai grea parte nu a fost claustrofobia, ci lipsa somnului, deoarece fara un ceas avea o idee foarte vaga despre conceptul de zi si noapte, ghidandu-se doar dupa sunetele din muzeu.

"Pot sa dorm, dar este foarte greu. Este straniu, nu imi dau seama daca dorm bine sau nu." a declarat Abraham.

In urmatorul lui proiect va incerca sa stea pe 12 oua de gaina, pentru a incerca sa le cloceasca.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO