Scandalul "selfie cu masa de operatie". Cativa medici chinezi au postat online poze din timpul unei interventii chirurgicale

Ultima actualizare: 26-12-2014 09:15
Medici din China

Un grup format din medici chinezi este in atentia autoritatilor dupa ce s-a descoperit ca posta pe internet fotografii realizate in timpul interventiilor chirurgicale.

Sursa foto: Weibo

Conform publicatiei Quartz, in aceste fotografii apar pacienti care se afla pe masa de operatie, in timp ce medicii fac poze in grup, zambitori. Imaginile ar fi fost relizate in luna august, insa abia acum au fost postate online, se arata intr-un raport al departamentului de sanatate din Xi'an, capitala provinciei Shaanxi.

Scandalul "selfie cu masa de operatie", cum este cunoscut in China, este cel mai nou exemplu al relatiei defectuoase dintre populatie si medici, caracterizata de coruptie. De altfel, acest lucru a provocat un val de atacuri violente asupra doctorilor si asistentelor din spitale, in toata tara.

Insa echipa de interventie chirurgicala sustine ca a facut aceste fotografii pentru a marca faptul ca respectiva sala de operatii urma sa fie inchisa si inlocuita cu alta mai buna. Pacientul de imagini, un barbat de 40 de ani, a fost adus acolo cu un picior atat de grav ranit, incat in multe alte spitale singura solutie ar fi fost amputarea - a declarat seful echipei de medici, dr. Zheng Xiaoju. Cu toate acestea, dupa 7 ore si jumatate de munca, medicii au reusit sa-i salveze piciorul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO