Fiul actorului Jackie Chan, pus sub acuzare pentru consum de droguri. Pedepsele in aceste cazuri sunt extrem de dure in China

Ultima actualizare: 25-12-2014 09:54
Jackie Chan

Procuratura de stat din China a anuntat, luni, ca l-a pus oficial sub acuzare pentru consum de droguri pe Jaycee Chan, fiul actorului Jackie Chan, o veritabila legenda a filmelor de arte martiale.

Fiul lui Jackie Chan va fi cel mai probabil judecat intr-un proces, informeaza Reuters, citata de Mediafax.

Jaycee Chan, actor si cantaret, a fost arestat in acest an la Beijing, dupa ce a fost testat pozitiv cu marijuana. Politia chineza a gasit locuinta sa aproximativ 100 de grame de marijuana.
Intr-un scurt comunicat de presa, publicat pe blogul ei, Procuratura Populara Suprema a dezvaluit ca a demarat procedurile legale impotriva fiului lui Jackie Chan pentru "infractiunea de a-i incuraja pe alti oameni sa consume droguri".

Presedintele chinez Xi Jinping, citat de presa oficiala, a declarat in luna iunie ca tara sa "va combate cu fermitate" traficul si consumul de narcotice.

Jackie Chan, in varsta de 60 de ani, a fost ambasador onorific al Comitetului national chinez antidrog in anul 2009 si a participat la numeroase actiuni de promovare a educatiei antidrog. In august, starul filmelor de actiune si-a cerut scuze in fata opiniei publice chineze dupa arestarea fiului sau.

China a arestat numeroase vedete in urma unor acuzatii care vizau consumul si traficul de droguri, iar acele cazuri au fost intens mediatizate atat in presa de stat cat si in cea privata. Printre vedetele arestate s-au aflat numerosi actori de film si televiziune, regizori si un proeminent scenarist.

Infractiunile care vizeaza consumul si traficul de droguri atrag pedepse aspre in China, inclusiv pedeapsa cu moartea si inchisoarea pe viata in cazurile grave.

Drogurile ilegale, in special cele de sinteza precum metamfetaminele, ketamina si ecstasy, au dobandit o popularitate tot mai mare in China, odata cu aparitia unei noi clase mijlocii la orase, care dispun de venituri financiare mai mari.

Jaycee Chan, in varsta de 32 de ani, a aparut in peste 20 de filme, intre care "The Drummer" si "Soarele rasare, soarele apune/ The Sun Also Rises". Crescut in Los Angeles, actorul a incercat sa se lanseze si in industria muzicala.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO