Sase tineri din Iran au fost condamnati la inchisoare pentru ca s-au filmat dansand pe melodia lui Pharrell, "Happy"

Ultima actualizare: 21-09-2014 07:19
tineri Iran

Sase tineri iranieni, trei baieti si trei fete, au fost condamnati la 6 luni de inchisoare si 91 de lovituri de bici pentru ca s-au filmat dansand pe melodia lui Pharrell, "Happy", iar apoi au postat inregistrarea pe YouTube.

Regizorul acestui video, care s-a viralizat pe YouTube, a primit o pedeapsa cu inchisoarea mai mare cu trei luni si tot atatea lovituri de bici. Insa tinerii au motive sa sarbatoreasca, pentru ca pedepsele sunt suspendate, ceea ce inseamna ca daca timp de 3 ani nu comit vreo ilegalitate, raman in libertate, iar condamnarile se sterg, potrivit Daily Mail.

Tinerii au fost arestati in luna mai, la o luna dupa ce filmarea lor s-a viralizat pe YouTube. Autoritatile i-au acuzat pentru ca femeile au dansat impreuna cu barbatii, iar ele nu purtau valuri pe chip.

In timpul petrecut dupa gratii, tinerii au fost umiliti si chiar fortati sa apara la postul national de televiziune pentru a-si cere scuze pentru ceea ce au facut. Dupa acest gest, tinerii au fost eliberati pe cautiune.

Procesul tinerilor s-a desfasurat saptamana trecuta, in Teheran, iar multe organizatii internationale au intervenit si au criticat autoritatile iraniene pentru exces de zel.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO