Reactia incredibila a unei scoici vii aflate pe o masa plina cu sare. Imaginile surprinse s-au viralizat imediat. VIDEO

16-11-2014 11:27


scoica

Ce se intampla atunci cand pe o masa se afla o scoica vie inconjurata de sare? Raspunsul nu intarzie sa apara. Imaginile surprinse s-au viralizat imediat.

Ceea ce pare a fi limba scoicii, este de fapt piciorul vietatii, cu ajutorul caruia, spun biologii, reuseste sa cerceteze imprejurimile, sa se deplaseze si chiar sa se adaposteasca sub nisip, atunci cand se simte in pericol, scrie Daily Mail.

In cadrul unei explicatii oferite de expertul oceanograf Miriam Goldstein, acesta a precizat ca scoica nu face nimic altceva decat sa recunoasca locul in care se afla.

"Cel mai probabil incearca sa gaseasca un loc unde sa sape. Nu cred ca sarea are un efect anume asupra scoicii", a mai precizat acesta.

La scurt timp de la postare, imaginile au strans sute de mii de vizualizari si nu putini au fost cei care au inceput sa isi dea cu pararea cu privire la reactia scoicii in apropierea sarii.

Cu toate acestea, explica specialistii, scoicile au un proces diferit de a isi procura hrana care presupune disolvarea particulelor intalnite sub apa si filtrarea lor cu ajutorul unui "grilaj", care insa se afla ascuns in interior.

 

 

Sursa: Daily Mail

Tags: scoica, sare, biolog,

VIDEO PROTVPLUS.RO